Pages

Wednesday, December 21, 2011

The Wedding

 assalamualaikum...

yeah, this entry is about a wedding that was held on the 17th of december at Manjung, Perak. i start with the solemnization first ea. *ade orang tu x sabo nak bace ek? ahahh.

so, the nikah berlangsung dekat masjid daerah manjung kot? ntah x ingat. around 10 ++ kitorang dah sampai. then tunggu tok kadi punye lah lame. and sebelum nikah kan tok kadi cakap pasal alam perkahwinan bla bla bla. ade la dalam sejam ++ die bagi ceramah. siyes lenguh kaki nunggu T__T


kak diana yang gorgeous gilaa.


cincin ribu riban.




kami yang cute hekhek.



dayang : ngeeeeee!
aku : buweekkk!


kelakar pulak nengok gambo ni. innocent x hengat kahkah!

 after the nikah, kami bergerak balik ke rumah untuk acara persandingan. sebelum sanding, pengantin kene julang dulu. haa ni first tima aku tengok pengantin kene julang. sebab according to dayang, deme ni orang minang kat melaka tu and depa mesti julang pengantin sebelum sanding. hoo best gile kene julang.


nak naek jugakkk!



pesilat *betoi ke pesilat? salam pengantin.



ni auntie ani, mak kepada k.diana dok merenjis. die renjis sekali kat kitorang yang belom kawen ni dengan harapan dapat kawen cepat. hohh





siyes katil ni beso gilerr.



tu la serba sikit pasal nikah and sanding belah siang. belah malam yang grand nye. depa bersanding kat dewan merdeka kat manjung. sumpah grand. ok part grand tu aku cerita in the next entry ye. harap bersabau heee



topi jawa.



3 comments:

Nor atau Nad said...

perghh!!
next entry!! FAST!!

cahaya nemo said...

eh, sy kenal dyg. di ex-schoolmate kat langkawi dulu, xtaula dia ingat lg ke dak. :)

Ateyn Bella said...

nor : sabau2 :P

cahaya nemo : yeke? die ingat ag la kot. hee