Pages

Friday, March 16, 2012

Alkisah kucing.

assalamualaikum.

aku ni memang penggemar kucing yang tegar. kat rumah aku saja ade lebih kurang 10 ekor kucing. & semuanya terhasil dari seekor ibu. ibu tu namanya tania, yes tania. eh aku rase macam penah citer kat blog ni pasal tania. walaubagaimanpon *keluar da ayat skema* kat sini aku bukan nak bercerita pasal tania. tapi pasal simba. simba ni dah bermastautin kat rumah aku dari tahun 2007, iaitu mase aku form 4. lame tuu.


ni tania, si ibu yang melahirkan 8 generasi anak2 yang comels setakat ni. 



unfortunately, 2 hari yang lepas, die dah pon kembali ke rahmatullah. sobsob. sedih T__T walaupon die kacang lupakan kulit, but still mase hari-hari terakhir beliau, beliau telah kembali ke rumah untuk mati dengan tenang di tempat die dibesarkan. ceh ayat. pelik x, selalunya kalau kucing nak mati, die akan lari dari rumah. tapi si simba ni terbalik pulak. die xmau keluar rumah langsung. orang halau pon die buat dek jer. maybe die rase bersalah kot sebab mase die teenager dulu, die lari dari rumah x balik-balik for about 5 months kot. then balik-balik je dah jadi gangster. zzzzzz.



ni simba sehari sebelum die mati. tengok la keadaan die, sangat uzur+kotor+busuk. tu sebab x bagi die masuk rumah. 


badan pon sangat sangat kurus. perut die boleh bertemu tau.

tiba-tiba.....



die duduk kat situ & x bergerak-gerak lagi. :(



proses pengebumian dijalankan esoknya. 


penghormatan terakhir. kononlah. tengok, sebab sentimental value die tinggi, maka die pon dibalut dengan baju. ala ala kain kapan lah. kucing-kucing yang mati sebelum ni mane penah kene balut pon. bertuah ko simba. 



siap letak batu nisan lagi. 



sedih ok. lepas ni xda dah die datang merayau kat kawasan rumah ni. die ni ala-ala abang kawasan la. die jaga kawasan rumah ni supaya x diceroboh oleh kucing kucing jantan yang lain yang datang nak mengorat si tania T_T and boboy anak die boleh menggantikan tempat die & jadi gangster kampung yang pondan. zzzzzzzz



haa nak sangat jadi gangster kampung kan? hambik sebijik!



imbas kembali....
zaman simba muda mudi



omey kannn.


die ni suke sangat hisap karpet. sampai hitam karpet tu. maybe rase cam tek mak die kot.



cakk!

sekian saja la kisah sedih pada petang ini. dan tinggal la tania dan anak-anak tanpa suami dan bapak di sisi. ceh, ada bapak pon x gune jugak. huahuaa



13 comments:

Aie Isa said...

Semoga ditempatkan dalam kalangan kucing-kucing yang soleh.

ajrazak said...

cian nye simba....da ajal kan...tp mmg comei mse kecik!

ajrazak said...

cian kat simba..da ajal kan..tp comei time kecik

ajrazak said...

cian simba...da ajal kan,...tp comei time kecik..

ajrazak said...

cian simba...da ajal kan,...tp comei time kecik..

ajrazak said...

cian simba...da ajal kan,...tp comei time kecik..

Ateyn Bella said...

@aie isa: aminn

@juita: tu la, sobss :(

Rtp Farra Arisha said...

simba dalam kenangan huhuhu :'(

Aweyn said...

apa punca kembali ke rahmatullah? gaduh dgn kucing lain eh?

Ateyn Bella said...

@farra aisya: sobsob :(

@aweyn : die da tua, wuwuwu

syakey said...

kesian dekat dia. dia sakit apa ni???

Ateyn Bella said...

@syakey : saket tua, huhu

PinQib said...

RIP simbaaaaa =(