Pages

Thursday, November 29, 2012

Randomness





assalamualaikum.

basically, i have lots of things to blog about. but am just donno where to start. bila dah kurang active berblogging ni rasa macam hadoiii nya punnn malasnya nak menaip balik. tapi at the same time, rasa NAKKKK blogging. pfftt.

cadang nak keje cuti tapi alahai xda sape nak hire aku sobsob. yela, aku cuti sebulan setengah je. x lama. kebanyakan tempat macam butik baju nak pekerja yang boleh keje lame. except promoter. hari tu dah apply dah nak keje promoter. tapi die nak chinese girls only. aku just cuba nasib je la. tengok-tengok habuk pon tarak. dasar racist. aku pon x nampak motif die nak chinese girls je. apa bezanya kalau hire melayu and indian bekerja? apa perbezaannya. adakah sebab melayu ni malas? kalau malas xda nye aku susah payah cari keje -_______-"

so sekarang ni jadi suri rumah sepenuh masa. jaga adik2. kemas rumah blabla. bosannnn! i wanna work! at least kalau keje dapat duit. next sem nak pakai banyak duit for practicum. oh talking about practicum, am sooo not ready ok. takot ok nak berdepan dengan budak yang perangainya macam2. fuhh! still ade beberapa bulan nak practice mengajar. u can do it!

anddd yesterday i baked some pizza! suddenly rasa macam nak buat piza, so pegi la ke tesco beli barang2 and then buat. and menjadi yeayy! anddd sume cakap sedapp. hikhik. boleh buat lagi.



my first attempt piza. 


aku buat 4 pan piza. banyak sebab buat doh terbanyak lak. tu pon ade lagi doh dalam peti ais. dah kembang, kalau biar je doh tu mesti rosak. so esok kene buat jugak!


die makan dengan gelojohnyaa. and suruh buat lagi. eeee x malu >.<


until then. xoxo



2 comments:

chocolateness said...

waa waaaa! sedap laaaa! ada delivery tak? hehe..

Ateyn Bella said...

xde. bhahaha