Pages

Friday, September 23, 2011

Cakes.

assalamualaikum.

well today i will post an entry about the cakes that i've made for Eid & my open house. there's only two types of cakes je la yang aku buat. one more is grape pudding. is that consider as a type of cake? lol


rainbow cake for raya. i know, the presentation is sooo not mouth watering. tapii, dont jugde a cake by its beauty hahahaaha


da la saiz pon x sama. bhahaha




tiramisu for open house. this is the second one, the first one dah habis licin.



grape pudding for open house. ohh, x sempat nk snap bile da bawak keluar dari bekas sebab dah kene sebat dolu =.='


hati gumbira sangat bila kek yang aku buat sendiri habis licin tapi ku sedari awwww :P terharu makk. sume kate sedap nak resepi bla bla bla awwww lagi. ok stop it T_T  actually x susah pon nak buat kek ni. klu ade resepi & bahan-bahan tu da bagus. buat je, tolak ketepi part jadi ke x tu hahaha. fyi, x payah la nak ikut sangat respi tu. i mean, dont be too accurate la dengan measurements die especially gula. xkan la kalu resepi kate 150 g gula ko pon taruk la 150 g gula tu. bapak ko yang ade kencing manis makan kek tu x ke kesian? so, ingatla orang yang tersayang hakhak. 

ikutla kesesuaian lidah korang, mase pukul tu rasa la dulu oke ke x. kalu terlampau manis, pandai-pandai la korang repair balik :P 


ni mase proses buat kek rainbow. siyes renyah gila tapi best.


looking forward for more cakes. red velvet, moist chocolate n so on. nyummm! nak resepi? google aja dong heee :P



7 comments:

Aweyn said...

nk resepi puding grape bole? ;)

Ateyn Bella said...

@aweyn: i ambik dekat sini

http://fatinsuhana.blogspot.com/2011/06/assalamualaikum-hari-ni-nak-berkongsi-2.html

flavour bole tuka2, x semestinye grape hee

fathin zulkifli said...

Wehh lawaanyee cake tuuu! :P dah masuk belajar ni, bila lah aku nak buat LOL

btw, nak resipi kek warne warni tu! :PP

Ateyn Bella said...

lawa ke? ahahaha. aku ambik kt sini je

http://www.myresipi.com/top/detail/15070

hee

azalia hjsalleh said...

nampak sdp tuuuuuuu ;)

syakey said...

nyumnyum! sedapnya kek tu. best kalau dapat buat ni. haha

Ateyn Bella said...

@azaliah: haha thankkss

@shakey : try la buat, sonang jaa.