Pages

Friday, September 02, 2011

Raya Stories.

assalamualaikum~

selamat hari raya ke 5! hehh, masih x terlambat untuk ucap selamat hai raya kat korang kan. so, how's ur raya? is it mabeles?awesome? well, disebabkan cuti seciput je, so x dapek la nak rasa kemeriahan raye tuh. sebab raye ke-3 and ke-4 orang dah berlumba nak balik dah T__T aku pon balik hari ni, pukul 8++ pm tadi baru sampai Ipoh terchenta. jamm usah cakap la memang jamm gilooo! dari Machang ke Bukit Bunga amek mase sejam lebih dari 40 minit perjalanan. then, kat mane lagi ntah. last tadi jamm lepas Sg Perak sampai la ke terowong. erghh -.- see i told ya, sume orang berlumba nak balik sape cepat sampai die lahh winner.

so for this year's raya, once again my family wore red as the theme. merah makngah lagi hoho. tapi malangnye same pulak dengan kaler sofa & carpet kahkah O.o

after beraya kat Batu Gajah, kami pon gerak le ke Besut untuk beraya dengan pemili belah mak pulek. well, aku suka lagi beraya dekat ganu sebab ramaiiii sepupu sepapat mok dara pok dara anak sedare wuih ramei la weh.



pemili belah ayah.



mane satu sofa mane satu baju neh T_T

yang x bestnye, quality gambar sangat le k.o sebab guna camera yang nak rosak. then, setting pulak lari 300km sejam. mane pegi flash mane pegi itu ini tataw lah. tuh yang gambar blur sebab xdak flash. ok lepas ni beli DSLR ye mak!

& lagi satu benda x best, aku x snap pon gambo full outfit aku mase pegi beraya. ntah nape ntah? malu nak bergambo depan orang ramai rasenye. -.0 so x dapek la kome nengok baju raye aku yang full. sekerat sekerat ado lah hehh.



bajettt -.-



makkkkkkkk!



raye ke-3.


oke oke, tu je nak tayang. xmo la tayang banyak-banyak sebab xda banyak gambo pon hekhekk. esok nak beraya kat rumah En Radie. orang-orang Ipoh sume dijemput datang ye. & insyaallah hari ahad aku buat open house pulekk. heeee. ohh & esok nak pakai baju cotton from Ayunar baru tadi kelam kabut nak basuh -.-

orite, selamat hari raya peeps ^^



11 comments:

Teyn said...

wow! cantiknya baju2 u. =)

selamat hari raya maaf zahir dan FATIN. hehehe. =)

fathin zulkifli said...

weh aku dijemput tak? :DD
p/s: slmt hari raya! xD

hamzah ian said...

wahh.. semua merahhh

erawr said...

wah merah~ :) you're beautiful.

Ateyn Bella said...

@teyn : haha, thank :D

@fathin: wehh, xjd lak wat open house :P

Ateyn Bella said...

@hamzah : yeah, merah!

@erawr : thax sweety :)

happy eid too peeps :D

Redbloodsnow said...

selamat raya si cantik. pssttt...berkenan dgn ur brooch di kepala tue...**sambil jeling² kat brooch** hehe :D

fyna said...

merahnya makngah! hehe

Aweyn said...

comeyyy ngat eihhhh~
happy eid sis :)

Ateyn Bella said...

@redbloodsnow: murah je brooch tu, 2 RM5 heheh

@fyna: makngah gila, hehe

@aweyn: thaxx, happy eid too :D

syakey said...

ewahh. sedondon merah giteww.

haa,baju cotton comel tu ke?? upload ah gamba baju tu comel ;D